18 September 2015

Plantinova participa amb Ignagreen i Arboretum al parking Day de Barcelona.

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que es realitza a més de 200 ciutats de tot el món.

Diverses entitats ambientals, d'arquitectura, artístiques, socials, veïnals,..., i la ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d'aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d'espai públic, amb l'objectiu de donar a conèixer la necessitat d'un model de ciutat.

La idea va sorgir a San Francisco el 2005, on el col·lectiu d'arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació. Aquest esdeveniment es celebra de forma anual el tercer divendres de setembre.

Igniagreen – Arboretum – Plantinova, amb el nostre espai titulat POSA VIDA A LA TEVA TERRASSA, volem reivindicar la necessitat de promoció per part de l'administració del verd privat. La ciutat de Barcelona compta amb infinitat de patis, balcons, terrasses i terrats que es poden enverdir, fent que moltes actuacions puntuals esdevinguin un be col·lectiu. A mode d'exemple, indicar actualment nomes el 20% del verd de la ciutat corresponen a verd privat, i es troben de forma majoritària a la zona alta. Els districtes amb nuclis històrics, com Gràcia, Sant Andreu o Ciutat Vella, tenen una presència més modesta d'espais verds com a conseqüència de la compacitat de la trama urbana i la menor superfície. L'increment del verd privat ajudaria a augmentar aquesta presència.

Aquesta instal·lació s'ha realitzat utilitzant el sistema modular d'Igniagreen, sistema fabricat a Catalunya amb plàstic reciclat i molt eficient en la despesa d'aigua, i espècies de plantes Smartgreen de Plantinova de baix requeriment hídric.